Un pres s’amotina a la teulada de la Model per exigir l’ingrés a una presó pròxima a la seva família

L’home s’hi ha estat tretze hores i ha baixat voluntàriament demanant que no el traslladin a un centre penitenciari fora de Barcelona, on viu la seva família.

Un pres s’ha amotinat al teulat de la Model de Barcelona i s’hi ha estat durant tretze hores per exigir el seu ingrés en un centre penitenciari pròxim a Barcelona, on resideix la seva família. L’home, que compleix una pena de 21 anys de presó per l’acumulació de diferents penes per robatori, ha baixat voluntàriament cap a les 10 de la nit.

No és la primera presó on es troba reclús. En un primer moment, va ingressar al centre penitenciari de joves de Barcelona, situat a la Trinitat. Posteriorment va ser traslladat a Quatre Camins on va agredir un funcionari, segons fonts penitenciàries. Aquest fet va provocar que fos traslladat a la presó de Ponent, on se li va aplicar el primer grau -el règim d’aïllament conegut com a DERT-.

El pres ha estat traslladat a la Model de Barcelona per complir diligències judicials, un fet que ha coincidit en la rebaixa de la seva situació penitenciària, passant del primer al segon grau. L’home ha aprofitat aquestes circumstàncies per demanar complir la seva pena a la presó de Barcelona, al·legant la proximitat a la seva família. L’ingrés a la Model li ha estat denegat, el que ha provocat el motí a la teulada. Hi ha accedit a través de la bugaderia a les 9 del matí, el moment de l’esmorzar al centre penitenciari.

La situació del pres a la teulada era vigilada de prop per uns 60 agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que controlaven la situació des de l’interior del perímetre de la presó barcelonina. “La presó és per als pobres, mai pels rics” o “A la presó es tortura i es maten presos” han estat algunes de les consignes que l’home ha anat cridant durant les tretze hores que ha estat al sostre de l’edifici.

Des de la 1 del migdia, un grup d’unes 30 persones s’ha concentrat a l’exterior de la presó, des d’on animen a continuar al pres i criden pel tancament de les presons. Fins a la Model s’ha traslladat la companya del pres, embarassada de 30 setmanes, i la seva mare, qui han demanat a l’home que baixés de la teulada, sense cap efecte. A l’interior del recinte penitenciari s’ha decretat el nivell 3 de seguretat, fet que implica que les persones que hi estan recloses no puguin sortir de les cel·les -ni tan sols per dinar- i s’han suspès les visites de familiars. Aquest nivell de seguretat s’explica per la por que altres reclusos poguessin seguir la mateixa estratègia que l’home.

REDACCIÓ DIRECTA 14/03/2017

Deixa un comentari

Filed under La llibertat es el crim que persegueixan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s