Manifest

Amb l’anhel de recuperar l’existència pública de les corrents antiautoritàries al barri i afavorir-ne el seu desenvolupament i visibilitat, sorgeix La Bretxa Llibertària, abans Grup Llibertari del Poblet i Voltants. El nostre principal objectiu és la recuperació col·lectiva de la consciència llibertària.

Pas a pas, paraula a paraula, fet a fet és com es construeixen els processos històrics que permeten avançar cap a l’autogestió generalitzada, cap a l’alliberament del temps segrestat per l’economia, cap a la recuperació dels nostres cossos i desitjos, mutilats pel patriarcat, i també dels espais colonitzats per la política. Plantegem la fi d’aquesta civilització basada en la brutalitat, la dominació i l’explotació de les persones, del territori, dels seus recursos i dels altres animals.

Anomenar Sagrada Família al nostre barri és un insult a la memòria de les lluites socials de la ciutat. El temple va ser construït per expiar els pecats de la Barcelona de la Rosa de Foc i les lluites que van seguir aquell període.

Vivim en un barri amb una estructura social i urbanística que fomenta l’aïllament, la invisibilització dels problemes i antagonismes socials. Més enllà del miratge monumental i de la il·lusió de la classe mitjana, som classe treballadora immersa en una precarietat cada cop més mal dissimulada unes vegades i pornogràfica d’altres. Vivim envoltats d’una cobertura ensucrada d’aparent estabilitat on s’hi mostra la riquesa d’algunes persones, la misèria d’altres i el voler i no poder de la majoria. Entrant a moltes llars veiem com la crisi s’esmuny pels patis interiors sense passar per la porteria.

Avui en dia, el turisme enquistat a la zona estableix una sèrie d’estàndards en les relacions humanes, econòmiques i urbanístiques. Emmotlla el territori i la població que hi resideix a les necessitats d’aquest. Cada cop més, la nostra ciutat, i amb ella el nostre barri, s’assembla més a un diorama a escala 1.1 en el qual les que hi vivim no som més que un destorb o simples figurants.

No ens quedarem quietes, destruirem aquest decorat de cartró pedra, recuperarem el barri.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s