Manifest

Amb l’anhel de recuperar l’existència pública de les corrents antiautoritàries al barri i afavorir-ne el seu desenvolupament i visibilitat, sorgeix La Bretxa Llibertària, abans Grup Llibertari del Poblet i Voltants. El nostre principal objectiu és la recuperació col·lectiva de la consciència llibertària.

Pas a pas, paraula a paraula, fet a fet és com es construeixen els processos històrics que permeten avançar cap a l’autogestió generalitzada, cap a l’alliberament del temps segrestat per l’economia, cap a la recuperació dels nostres cossos i desitjos, mutilats pel patriarcat, i també dels espais colonitzats per la política. Plantegem la fi d’aquesta civilització basada en la brutalitat, la dominació i l’explotació de les persones, del territori, dels seus recursos i dels altres animals.

Anomenar Sagrada Família al nostre barri és un insult a la memòria de les lluites socials de la ciutat. El temple va ser construït per expiar els pecats de la Barcelona de la Rosa de Foc i les lluites que van seguir aquell període.

Vivim en un barri amb una estructura social i urbanística que fomenta l’aïllament, la invisibilització dels problemes i antagonismes socials. Més enllà del miratge monumental i de la il·lusió de la classe mitjana, som classe treballadora immersa en una precarietat cada cop més mal dissimulada unes vegades i pornogràfica d’altres. Vivim envoltats d’una cobertura ensucrada d’aparent estabilitat on s’hi mostra la riquesa d’algunes persones, la misèria d’altres i el voler i no poder de la majoria. Entrant a moltes llars veiem com la crisi s’esmuny pels patis interiors sense passar per la porteria.

Avui en dia, el turisme enquistat a la zona estableix una sèrie d’estàndards en les relacions humanes, econòmiques i urbanístiques. Emmotlla el territori i la població que hi resideix a les necessitats d’aquest. Cada cop més, la nostra ciutat, i amb ella el nostre barri, s’assembla més a un diorama a escala 1.1 en el qual les que hi vivim no som més que un destorb o simples figurants.

No ens quedarem quietes, destruirem aquest decorat de cartró pedra, recuperarem el barri.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s